Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren maakt het mogelijk direct zichtbaar te zijn met een hoge positie in een zoekmachine zoals Google of Bing. Er wordt daarbij een stukje advertentieruimte gekocht op basis van kosten per klik. Er wordt alleen betaald als iemand op de advertentie klikt. Een website is dan zichtbaar met een zelf samengestelde advertentie boven de organische zoekresultaten. Er kan geadverteerd worden op zelfgekozen zoekwoorden. Hierdoor kan relevant publiek bereikt worden. Dit leidt tot een betere vindbaarheid en zichtbaarheid van een website en verhoogt het aantal bezoekers van een website. Dit kan uiteindelijk weer leiden tot meer conversies of leads.

Cropped shot of modern office room with blank screen laptop computer and office supplies on black table

Zoekmachine adverteren is in tegenstelling tot zoekmachine optimalisatie een snelle oplossing. Bij zoekmachine optimalisatie wordt er directe zichtbaarheid gecreëerd. Bij zoekmachine optimalisatie gaat er enige tijd overheen voordat er een goede zichtbaarheid is in de organische zoekresultaten.

Meer conversies of leads door de inzet van zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren biedt vele mogelijkheden op het gebied van adverteren. Er is dus altijd een geschikte optie voor elk bedrijf. Zoekmachine adverteren maakt het mogelijk erg gericht te werk te gaan. Er kan getarget worden op zoekwoorden, interesses, locaties en gedrag. Hierdoor kan er super relevant geadverteerd worden op de doelgroep van een product op dienst. Een relevante advertentie staat garant voor een hoger conversiepercentage. Doordat een website beter zichtbaar is zullen er meer bezoekers op de website komen. Door zoekmachine adverteren relevant in te zetten zullen het aantal conversies of leads uiteindelijk toenemen.

Altijd controle over de kosten van zoekmachine adverteren

Een groot voordeel van zoekmachine adverteren is de volledige controle die jij over de kosten hebt. Zo betaal je nooit te veel. De advertentiekosten werken op basis van kosten per klik. Voor een klik op de advertentie wordt per klik een bepaald bedrag betaald. Dit bedrag is zelf in te stellen. Zo betaal je voor een klik nooit te veel. Ook is er binnen zoekmachine adverteren een dagbudget in te stellen. Er zal per dag nooit meer dan dat budget uitgegeven worden. Op deze manier houd je bij zoekmachine adverteren altijd controle over de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *