Zo vind je civiele techniek vacatures

  • door
Civiele Techniek vacatures

Werken in de civiele techniek: wie wil dat nu niet? Het is een droom van elke techneut. Civiele Techniek vacatures vliegen je soms om de oren en dan is het ineens weer maanden stil. Toch hoef je met een achtergrond in de civiele techniek niet bang te zijn dat je zonder werk komt te zitten.

Wegenbouw

Wat je doet in de civiele techniek

Er zijn een hoop dingen die je kunt doen met een studie of specialisatie in de civiele techniek. Onder andere de volgende zaken vallen hieronder:

  • wegen
  • bruggen
  • waterwegen

Civiele techniek is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van objecten die vastzitten in de grond. Dat is in principe de kern van het vakgebied. Hoewel er natuurlijk niet altijd evenveel wordt gebouwd kun je dus wel voorstellen dat het werk nooit helemaal verdwijnt in de civiele techniek. Er is altijd wel iets dat gebouwd, uitgebreid of geoptimaliseerd moet worden. Daarom is civiele techniek een studierichting en baankeuze met vrij veel baanzekerheid. 

De vacatures vinden

Toch kan het na je opleiding lijken alsof je helemaal geen werk in deze sector kunt vinden. Je kijkt bij uitzendbureaus en het lijkt wel alsof er helemaal geen werk voor jou is. Hartstikke jammer en ook demotiverend, maar er is ook goed nieuws: waarschijnlijk zoek je gewoon verkeerd. In de civiele techniek heb je vaak te maken met een aantal gespecialiseerde uitzendbureaus. Zij doen vrijwel alleen vacatures voor de civiele techniek en hebben dan ook meer kennis van het vak en bovendien veel meer contacten bij de bedrijven waar jij graag aan de slag zou willen. 

Werkvoorbereider

De juiste opleiding

Voor veel van de functies in deze vakgebieden is het wel erg belangrijk dat je de juiste studie hebt gedaan. Kijk dus goed naar de eisen en voorwaarden bij elke functie.