Meer weten over Microsoft Office

microsoft excel leren

Microsoft Office is één van de meestgebruikte softwarepakketten binnen de bedrijfsomgeving en op scholen. De basis van deze programma’s is relatief eenvoudig te leren en de meeste mensen kunnen dan ook redelijk goed met de verschillende programma’s overweg. Programma’s als Microsoft Word en vooral Microsoft Excel beschikken echter ook over geavanceerde functies. In dit artikel vertel ik hoe je deze onder de knie kunt krijgen.

Microsoft Office leren via een cursus

De meest voor de hand liggende en de meest doeltreffende manier om Microsoft Office onder de knie te krijgen, is via het volgen van een cursus. Bij een professioneel trainingsbureau als Learnit kun je terecht voor cursussen van programma’s als Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Office 365. Daarnaast zijn de cursussen beschikbaar in verschillende niveau’s, zoals een basis cursus Excel, vervolgcursussen en verschillende specifieke trainingen.

Een belangrijk voordeel van het leren via een gerenommeerd opleidingsbureau is natuurlijk dat je leert van professionals in het vakgebied. De meeste trainers hebben jarenlange ervaring en dat is natuurlijk erg waardevol. Daarnaast krijg je na het voltooien van de cursus een certificaat uitgereikt waarmee je kunt aantonen dat je de cursus op een succesvolle wijze hebt afgerond. De meeste cursussen zijn beschikbaar in zowel klassikale vorm als in een online opzet.

Andere methoden voor het leren van Microsoft Office

Naast het volgen van een cursus, kun je er ook voor kiezen om Microsoft Office via een andere weg te leren. Op YouTube vind je bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan tutorials waarmee je goed op weg kunt worden geholpen. De kwaliteit van deze tutorials is echter vaak niet te vergelijken met de kwaliteit die wordt geboden tijdens een professionele cursus, maar het is dan ook niet voor niets gratis.