De voordelen van huiswerkbegeleiding

huiswerkbegeleiding

Het mag wel gezegd worden dat het schooljaar 2020-2021 zeker niet makkelijk gestart is. Veel leerlingen hebben de klaslokalen moeten inwisselen voor de eettafel. Waar ze dan ook niet gezellig met hun vriendjes en vriendinnetjes de les konden volgen, maar naast een werkende ouder moesten zitten. Geen makkelijke situatie voor zowel ouder, als kind.

Er is dan ook een groot aantal leerlingen die wat ondersteuning krijgen door middel van huiswerkbegeleiding. Niet zonder reden, want huiswerkbegeleiding heeft veel voordelen. Huiswerkbegeleiding focust zich op leervaardigheid en motivatie verbeteren van de leerling, structuur en planning aanleren, en de begeleiders geven assistentie op de inhoud van de lesstof.

Het verbeteren van plannen en de wijze van studeren

Tijdens huiswerkbegeleiding krijgen de leerlingen ook ondersteuning en uitleg over de beste manier van plannen. Omdat iedereen andere behoeften heeft qua studie wijze, denk aan concentratieboog, uitleg en moeite, wordt er samen met de leerling goed bekeken wat voor hem of haar de beste manier is om het schoolwerk efficiënt en effectief af te krijgen. De tips kunnen dan bij de volgende toets week bijvoorbeeld weer gebruikt worden door de leerling.

Inhoudelijke ondersteuning

Van hoog belang is natuurlijk ook dat de leerling begeleiding krijgt in het begrijpen van de lesstof. Zo is er met huiswerkbegeleiding ook ruimte om de leerling te helpen met vakinhoudelijke problemen.

Bij de huiswerkbegeleiding Den Haag van Lector hebben ze gemerkt dat het ook een uitkomst is voor kinderen met een specifiek leerprobleem of leerstoornis, zoals dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD en ASS. Maar ook begeleiden ze leerlingen met hoogbegaafdheid en onderpresteerders.

Bij Lector studiebegeleiding kunnen ze bewijzen dat huiswerkbegeleiding erg effectief is. 95% van de leerlingen die minstens vier maanden aan begeleiding hebben gevolgd ging over naar de volgende jaar laag. Onder de eindexamenkandidaten ligt het slagingspercentage op 96%. Een groot succes verhaal dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *