4 goede redenen om te leren pianospelen

piano les online

Het bespelen van muziekinstrumenten in het algemeen en de piano in het bijzonder brengt meer voordelen teweeg dan menigeen denkt. Dat ouders en verzorgers hun kinderen soms naar pianoles sturen is dan ook een zeer verstandige zet, zelfs al zou je even goed piano les online kunnen volgen. Hieronder lees je meer over vier van de grote voordelen die pianospelen teweegbrengt.

Goede hersenstimulans

Het spelen van muziek (en dus ook het bespelen van een piano of keyboard) heeft een stimulerende uitwerking op de hersenen. Je creatieve kwaliteiten worden hiermee immers uitgedaagd, terwijl ook je kwaliteiten op het gebied van hand-oogcoördinatie, je wiskundige inzicht en de samenwerking tussen de linker- en de rechterhelft van de hersenen worden bevorderd.

Ontspanning

Pianospelen werkt aantoonbaar ontspannend en zorgt daarmee meteen voor een verlichting van eventuele stressklachten. Een piano is immers een perfect geordend muziekinstrument. Bovendien geldt dat als je aan het pianospelen bent, dat je je puur zult focussen op de muziek en dus even nergens anders aan denkt.

piano les online

Eigenwaarde 

Het spelen van stukken muziek op de piano is verder ook heel goed voor de eigenwaarde. Uiteraard geldt dat hoe meer je je kwaliteiten op dit gebied ontwikkelt, hoe beter dit zal zijn voor het moraal. 

Het ultieme muziekinstrument

Tenslotte geldt de piano als een zeer populair muziekinstrument onder een breed publiek. Dit valt niet los te zien van het loepzuivere geluid dat uit piano’s komt en de schoonheid van een piano an sich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *